Cursuri AGENTI IMOBILIARI - de Perfectionare

Academia APOLLON in colaborare cu Centrul de Evaluare Consultanta si Afaceri – CECA organizeaza o noua sesiune de Cursuri de Perfectionare pentru meseria de AGENT IMOBILIAR, cod COR 333401, incepand cu data de 27 februarie 2015. Diplomele eliberate sunt vizate şi recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Învăţământului. PREZENTARE...


Vezi Detalii...

Cursuri AGENTI IMOBILIARI - de CALIFICARE

Academia APOLLON in colaborare cu Centrul de Evaluare Consultanta si Afaceri – CECA organizeaza a 4-a SERIE de Cursuri Calificare AGENT IMOBILIAR, cod COR 3413.3.1, incepand cu data de 03.10.2014. Diplomele sunt tipărite de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, poartă antetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi antetul Ministerului Educaţiei, Cercetării,...


Vezi Detalii...
01

Cursuri AGENTI IMOBILIARI - Acum in Bucuresti si Cluj


Incepand cu data de 10 aprilie 2015, Academia APOLLON in colaborare cu Centrul de Evaluare Consultanta si Afaceri – CECA organizeaza serii de Cursuri AGENTI Imobiliari in cele 3 centre regionale : BUCURESTI, BACAU si CLUJ.
Calendar CURSURI:
27 februarie 2015 - BACAU
10 aprilie 2015 - BUCURESTI
10 aprilie 2015 - CLUJ

Standardul Imobiliar SR EN 15733

Standardul European 15733 - Servicii ale agentilor imobiliari. Cerintele pentru prestarea serviciilor agentilor imobiliari. Acum in ROMANIA!
detalii...

De ce sa lucrezi cu un agent UNAI.?

10 MOTIVE sa lucrezi cu un Agent/Broker UNAI. Merita sa apelezi la un Agent UNAI, calificat profesional in profesia de Agent Imobiliar.
detalii...

PARTENER OFICIAL

aKtivTHERM Izolatie termica

PARTENERI STRATEGICI

CECA-Centrul de Evaluare, Consultanta si Afaceri
Asociatia producatorilor de materiale de constructii
camera de comert si industrie romania cehia
apollon.ro

Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari a eliberat primele licente

Data publicarii: 02/06/2001. Sursa ziaruldeiasi.ro

Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari (UNAI) a eliberat vineri primele licente de functionare pentru 17 agentii imobiliare din Bucuresti, a declarat, cu ocazia inminarii licentelor, Gabriel Zamfir, presedinteleUNAI.

De asemenea au fost atestati si 33 de agenti imobiliari bucuresteni, in majoritate directori sau administratori de societati imobiliare. "Dorim sa avem siguranta ca pe piata imobiliara vor functiona, din acest moment, agenti si agentii imobiliare serioase. Nu este posibil sa existe pe piata societati imobiliare care sa functioneze in diverse chioscuri deschise prin piete", a spus Zamfir, care a adaugat ca trebuie facuta diferenta intre firmele serioase si cele care "umbla numai cu escrocherii".

UNAI elibereaza atestate agentilor imobiliari care vor face dovada absolvirii unui curs de specialitate si care isi vor insusi statutul uniunii, Codul etic si profesional si Regulamentul de disciplina. Atestatul ii da dreptul agentului imobiliar sa profeseze in cadrul unei agentii imobiliare licentiate. De asemenea, uniunea va acorda licente de functionare agentiilor imobiliare ai caror administratori sint atestati de catre organizatie si care vor indeplini conditiile de constituire a unei societati comerciale, vor avea un program de lucru cu publicul bine stabilit si vor face dovada unui sediu stabil. Licentele se vor acorda, in prima faza pe timp de un an, urmind sa fie prelungite in mod automat, dupa verificarea respectarii conditiilor de acordarea a acestora. UNAI va asigura evidenta agentilor si agentiilor imobiliare licentiate, prin inscrierea acestora in Registrul National al Agentilor Imobiliari. Acesta va putea fi consultat, de catre consumatorii de servicii imobiliare la sediul uniunii, pe site-ul acesteia, prin publicarea, cel putin o data pe an in Monitorul Oficial sau prin intermediul unei linii telefonice gratuite care va fi pusa la dispozitie de UNAI.

"Prin acordarea atestatelor agentilor imobiliari si prin evidenta acestora in registru, dorim sa-i inlaturam pe acei escroci care intra in casele oamenilor sub pretextul incheierii unor afaceri imobiliare, dar care de fapt urmaresc sa sparga acele locuinte sau sint pusi pe furat", a adugat presedintele UNAI.

Organizatia a mai eliberat 30 de atestate si 17 licente in judetul Dolj si 14 atestate si 13 licente in judetul Brasov.

"Am luat in discutie in cadrul UNAI, infiintarea unui fond de garantare a tranzactiilor imobiliare. Prin intermediul acestui fond se doreste sa existe posibilitatea de a despagubi un client care a fost pacalit in urma unei tranzactii imobiliare facuta prin intermediul unei agentii licentiate de catre UNAI", a afirmat Zamfir. Acesta a precizat ca despagubirile vor putea fi facute numai dupa o atenta verificare a cazului respectiv. Clientul ar urma sa fie despagubit, iar agentia va urma sa actioneze in instanta partea care a comis frauda.

UNAI a fost constituita ca organizatie profesionala cu rolul de a reglementa activitatea imobiliara. Organizatia are sediul central in Bucuresti si 15 filiale judetene.